8 Ağustos 2007 Çarşamba

Kime Organ Nakli Yapılır?

Kime organ nakli yapılır?

İlerlemiş karaciğer, böbrek, kalp ve akciğer hastalıklarında, incebarsakları önemli ölçüde alınmış veya işlev kaybı gelişmiş hastalarda, kornea hastalıklarına bağlı olarak görme kaybı gelişmiş hastalarda, böbrek yetmezliği gelişmiş diabet hastalarında, bazı kan hastalıklarında, bazı kalp ve akciğer hastalıklarında, cildinin önemli bir bölümünü kaybetmiş hastalarda, yüzünün çoğunu kozmetik ve fonksiyonel olarak kaybetmiş hastalarda, kemik dokuda ve tendonlarında önemli hasar gelişmiş hastalarda uygulanabilir.

Hasta kendine organ nakli yapılmasını talep edebilir mi?

Edemez. Organ nakli ameliyatları hasta isteği ile değil tıbbi gerekliliklere göre yapılır. Hasta kendini takip eden veya hastalığını teşhis eden doktorlar tarafından organ nakil kliniklerine sevkedilmelidir.

Organ nakli yapılması kararını kim verir?

Organ nakil ekibi karar verir. Nakil gerekip gerekmediğine, nakil uygulamanın mümkün olup olmadığını sadece nakil ekipleri karar verir. Organ nakil ekipleri öncelikle hastalığın ne olduğunu tespit eder. Hastaya nakil gerekip gerekmediğine karar verir. Hastanın nakil operasyonu için uygun olup olmadığına karar verir.

Hiç yorum yok:

Blogumuz sadece organ bağışı ve nakli konusuna tıbbi detay vermekle kalmayacak. Aklınıza takılan her türlü soru derken de bunu kastediyoruz. Dini açıdan, vicdani açıdan da merak ettiğiniz tüm sorularınızı yöneltebilirsiniz. Organ nakli konusunda oldukça profesyonel bir ekip tüm sorularınızı eksiksiz cevaplayacaktır.